Loading website
Samen verbinden.

Storm Ciara heeft behoorlijk huisgehouden in Nederland. Honderden vluchten werden geschrapt, er was veel wateroverlast en omgewaaide bomen zorgden voor gevaarlijke situaties. Wat dat te maken heeft met de alarmeringsbranche? Veel! Die enorme windstoten gaven zoveel frisse wind en zetten ons aan het denken. We zagen een aantal interessante parallellen…

Onveilige situaties

Welke ‘Ciara storm’ raast er door ondernemend Nederland? Verontrustend is dat er, ondanks de privacywetgeving, nog honderden beveiligingscamera’s zijn in Nederland die niet goed beveiligd zijn. Nog verontrustender is dat er fabrikanten zijn die ervan weten, maar geen actie ondernemen. Dat de nood hoog is blijkt wel uit het feit dat het ministerie van Economische Zaken al eind 2020 een Europees verkoopverbod voor onveilige online producten zou willen doorvoeren. Wat ons betreft kan dat beter morgen al om niet plotseling door het onheil getroffen te worden! Lees er desgewenst alles over in dit recente bericht.

Helaas is er ook een tornado gesignaleerd…

Schrik niet. Het aantal misdrijven die geregistreerd zijn op het gebied van cybercriminaliteit is in 2019 maar liefst 64% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Ook het aantal registraties op onlinefraude neemt met ruim een derde toe, zoals je kunt teruglezen in het recente artikel van Computable. Waarom de cyber-tornado door het land raast? Omdat internationale hackers zich steeds meer verenigen en met elkaar gaan samenwerken.

De uitdaging?

Alarm installateurs moeten zich steeds meer verdiepen en blijven verdiepen in digitale beveiliging om de storm van het hack geweld het hoofd te kunnen bieden.

Hoe de wind kan gaan liggen?

Stormen zoals Ciara die hebben we helaas te accepteren, maar digitale stormen kunnen we zeker bedwingen als er nog beter wordt samengewerkt en we ons met elkaar wapenen tegen cyberaanvallen. De wind kan gaan liggen door niet alles meer zelf te willen doen, maar bijvoorbeeld gebruik te maken van onze 247 Services. Ook voor het beveiligen van informatie en processen ben je bij ons aan het juiste adres. Zodat je een partner hebt voor veilig werken nu en in de toekomst.

Mooi weer toch?