Loading website
Samen verbinden.

3 ISDN Alternatieven voor je klant!

Zoals eerder aangekondigd bereikt het traditionele telefonienetwerk van KPN het einde van zijn levensduur. Daarom zal de dienstverlening voor ISDN1/2 en ISDN/PSTN meervoudig per 1 september 2019 worden beëindigt. Dit heeft directe impact op jouw klanten die nog bellen met ISDN2 of een meervoudig analoge of
ISDN2-verbinding hebben.

Gelukkig kun je klanten die afscheid moeten gaan nemen van ISDN drie goede alternatieven bieden; Hosted telefonie, HIP Trunk of Vast-mobiel integratie. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Optie 1: Hosted Telefonie:

• Futureproof met je centrale in de cloud!
• Kostenbesparend
• Betere belkwaliteit
• Vele extra opties zoals bijvoorbeeld callcenter functionaliteiten en call recording
• Makkelijk aan te passen, uit te breiden en op te schalen in aantal gebruikers, telefoonnummers en opties
• Betrouwbare en stabiele oplossing
• Integratie met mobiele telefonie mogelijk

*Voor deze oplossing zijn nieuwe (SIP) toestellen vereist.

Optie 2: HIP Trunk: Je bestaande centrale en toestellen blijven gebruiken!

De bestaande ISDN Centrale kan ook aangesloten worden op een HIP Trunk. Deze oplossing is eigenlijk een tussenstap naar Hosted Telefonie en is geschikt voor de klant die zijn ISDN centrale wenst te behouden en geen grote wijzigingen wil binnen zijn omgeving.

Hiervoor ondersteunt RoutIT Patton gateways die bij installatie direct werkend kunnen worden opgeleverd (zero touch provisioning). Hét grote voordeel met een HIP Trunk is dat het nummerblok al bekend is binnen HIP en dat migratie naar hosted zonder bedrijfsonderbreking kan plaatsvinden (dus geen portering meer nodig!)

Optie 3: Vast-mobiel integratie: Bereikbaar op vast, bellen met mobiel!

Deze oplossing is ideaal voor je klant die alleen mobiele toestellen of gebruikers een vast én mobiel toestel wil geven. Gebruikers zijn bereikbaar op hun vaste- en/of mobiele nummer. Migratie naar deze oplossing is makkelijk en snel en de belkosten vanaf het vaste toestel zitten in het mobiele abonnement.

Uiteraard is het ook mogelijk om mobiele én hosted telefonie met Vast-mobiel integratie aan te bieden. Wanneer een Vast-mobiel gebruiker dan met het vaste toestel belt, worden er geen extra belkosten in rekening gebracht. Dat betekent dat de kosten voor onbeperkt bellen bij hosted telefonie vervallen waardoor de klant kosten kan besparen.

Let op het modem van je klant!

Kort na het stopzetten van ISDN2, stopt KPN op 1 maart 2020 ook definitief met ADSL linesharing over ISDN. Klanten met een verbinding op basis van ISDN moeten daarom voor die datum migreren naar een nieuwe verbinding. Belangrijke vraag daarbij is of het huidige modem van jouw klant wel geschikt voor een nieuw type verbinding. Let daar dus op bij de aanbieding van een ISDN-alternatief bij je klant.

Slim Stapelen

Combineer je connectivity, hosted telefonie en mobiele telefonie bij je klant, dan kun je extra korting krijgen op mobiel tot €5,50 per maand. Bied je daarnaast Office 365, dan ontvang je nog eens €3 korting per maand.

Verkoopkans: Alarm!

Het alarm moet ook blijven werken! Gebruikt je klant nog een ouderwets alarmsysteem, gebruikmakend van een analoge verbinding? Bied je klant een totaaloplossing en zet naast telefonie óók het Alarm over op IP en het meldkamer-abonnement naar onze alarmcentrale!

Laat deze kans niet schieten! Doe je dit liever samen met een gecertificeerde installateur, dan brengen we je graag in contact met een installateur in jouw regio.

Meer weten?

Neem contact op met Sales via sales@routit.nl of 088 – 437 26 30.