Loading website
Samen verbinden.

Dat KPN per 1 september met ISDN stopt zal bij iedere alarminstallateur bekend zijn. Nu deze datum steeds dichterbij komt wordt een groot aantal ondernemers geconfronteerd met het doen van verplichte nieuwe investeringen. Maar wat is dan het juiste om te doen?

De zorgen van verzekeraars

Grote verzekeringsmaatschappijen zoals Interpolis zijn van mening dat alarmering via glasvezel internet en VoIP een gevaar is. Bedrijven worden daarmee volledig afhankelijk van een internetverbinding en het zijn juist de internetverbindingen die geen 100% betrouwbaarheid zouden geven en kunnen uitvallen. Maar bedrijven zijn tegenwoordig 24×7 afhankelijk van internet! Om die reden wordt door veel bedrijven geïnvesteerd in internetverbindingen met een back-up. Dit heeft zowel met een alternatieve (4G) verbinding als met noodstroom te maken. IP alarmering wordt hierdoor dus een serieuze aangelegenheid.

Welke opties zijn er dan?

Als alternatief voor alarmering via ISDN zijn er grofweg drie opties waar je klanten uit kunt laten kiezen:

Optie 1: Terug naar hoe het vroeger was

Als alarminstallateur kun je de klant adviseren om terug te vallen op een ouderwetse analoge lijn. Deze verbinding staat los van het internet en vormt in feite gewoon een lijn tussen punt A en B. Een analoge lijn kost circa € 27,00 per maand aan abonnement. Daar komen de gesprekskosten nog bovenop die afhankelijk zijn van de ingestelde pollingstijd (tijdsbestek waarbinnen wordt getoetst of de verbinding tussen alarmsysteem en meldkamer nog in orde is. Standaard is dat elke 24 uur.) Deze kosten komen bij het doormelden over IP te vervallen.

Naast kosten is een ander bezwaar van deze beslissing is dat moderne, digitale, alarmeringsdiensten aan klanten dan komen te vervallen. Het past niet in de manier waarop we tegenwoordig informatie, dus ook alarmeringsinformatie, tot ons willen nemen vanaf laptops tablets en smartphones.

Optie 2: Zelf een betrouwbare ICT infrastructuur leveren voor Alarm over IP

Klanten zullen altijd moeten kunnen vertrouwen op de IP verbinding. Wil je zelf aan de slag met IP verbindingen dan zal je onder andere kennis en kunde moeten hebben over het opleveren van lijnen, IP verbindingen van meerdere providers voor als er een provider uitvalt, digitale infrastructuren, beveiliging van systemen en nog heel veel meer. Maar heb je die kennis? RoutIT is DE partner om je op weg te helpen om deze kennis je eigen te maken – stap voor stap. Voor veel alarminstallateurs zal dit een grote vakinhoudelijke verandering zijn en niet altijd aansluiten bij de reden waarvoor je destijds het vak bent ingegaan. Daarom is er optie 3;

Optie 3: Alarm afnemen als volledig IP-gebaseerde dienst

Bij deze optie kan je blijven doen waar je altijd al goed in was. Jij levert het meldkamerabonnement en alle zaken omtrent de fysieke beveiliging en het doormelden over IP. RoutIT levert als dienst, samen met haar partners, de IP verbinding. En de back-up verbinding. IP of GPRS. Bij verschillende providers. Want echt betrouwbare alarmering is redundant over twee verschillende netwerken. Net als de verzekeraars zijn we het eens dat alarmering altijd moet werken!

Eens doorpraten?

Graag gaan we met je in gesprek over de vakinhoudelijke veranderingen van de alarminstallatiebranche. Klik hier om met ons in contact te komen.

Wil je alles over ISDN weten? Vul onderstaand formulier in en ontvang de whitepaper ISDN stopt!