Loading website
Samen verbinden.

Hoe zijn de afgelopen maanden jou vergaan als alarminstallateur? Daar waar veel bedrijven tijdelijk moesten sluiten of anders moesten gaan werken gingen alarminstallateurs in Nederland nog steeds de weg op om Nederland veiliger te maken. Het werk ging door, maar het klantcontact met zowel bedrijven als particulieren is net even anders geworden.

De veiligheid van bedrijven en kantoorpanden

Het kan zomaar zo zijn dat je het drukker hebt dan ooit. Want veel klanten van alarminstallateurs moeten ook overdag hun panden leeg laten staan. De noodzaak voor 24/7 bewaking is voor hen nog nooit zo groot geweest. Omdat er overdag geen, of minder, medewerkers zijn zullen er ongetwijfeld meer kwetsbare kantoorruimten van alarminstallaties en extra beveiligingscamera’s voorzien zijn. Heb je ook meer bedrijven en kantoorpanden beveiligd door de afwezigheid van medewerkers?

Het veiligheidseffect vanwege thuiswerken

Waar het werk van de alarminstallateur wellicht tijdelijk wat minder noodzakelijk was heeft met het thuiswerken te maken. Veel inbrekers staakten hun activiteiten op het gebied van woninginbraken. Helaas voor hen viel er ook niet veel te zakkenrollen. Nagenoeg iedereen zat immers binnen en op beveiligingscamera’s op straat viel nauwelijks iemand te zien. Recent schreef het AD er nog over. “Ieder nadeel heeft z’n voordeel” zou wijlen Johan Cruijff gezegd hebben.

Dat omgekeerd denken betekent ook dat het zou kunnen zijn dat inbrekers een inhaalslag willen gaan maken op het moment dat er weer minder wordt thuisgewerkt en we (gelukkig!) weer op vakantie kunnen. Dat moment is nu, dus hou de komende periode het aantal woninginbraken in de gaten. Vrijheid kent zo z’n gevaren, tenzij je de veiligheid bij klanten thuis goed regelt.

Flexibiliteit en onderscheid!

Het werk van alarminstallateurs gaat in elke situatie door en kan elke crisis aan. Er wordt flexibiliteit aan klanten geboden doordat zij tegenwoordig de bloktijden van het alarm gewoon via een handige app kunnen instellen. Dus als het kantoor toch weer bemand is zet je het alarm overdag gewoon uit. En voor de consument of ondernemer die op vakantie is is het een veilige gedachte dat de politie bij een alarmering al onderweg is. Live View, waarbij de politie gelijk meekijkt als het alarm afgaat, is waar je jezelf onder andere mee kunt onderscheiden. Het is een standaard onderdeel van de cameraverificatie propositie van RoutIT voor alarminstallateurs, zodat jouw klanten onbezorgd op vakantie kunnen gaan.

En? Is het werk voor jou als alarminstallateur ook doorgegaan?

Reacties stellen we altijd op prijs en we helpen je graag verder om het belangrijke werk in de alarmeringsbranche te continueren en nog verder uit te bouwen.