Loading website
Samen verbinden.

De beveiligingsbranche bestaat uit onder andere installatiebedrijven, particuliere beveiligingsorganisaties en Particuliere Alarm Centrales (PAC). Het is de branche waar professionele vaklieden allerlei beveiligingsproducten plaatsen, zoals bewakingscamera’s, verborgen camera’s, alarmeringssystemen, brandmelders en nog veel meer. Maar er ligt een disruptief gevaar op de loer in deze branche.

De digitale transitie in het vak van beveiliging en alarmering

Het vakgebied verandert, omdat de wereld om ons heen digitaliseert. Ook de beveiligingsmarkt zit volop in de digitale transitie. Dat betekent dat het minder gaat om het product of installatiekennis, maar steeds vaker om IP-gebaseerde diensten en diepere kennis van netwerken en systemen. Waar er iets verandert ontstaan ook altijd nieuwe kansen. Alarminstallateurs die in staat zijn om moderne digitale diensten en oplossingen aan te bieden zullen met nieuwe verdienmodellen gaan profiteren.

Een actueel ICT voorbeeld

Per 1 september 2019 wordt ISDN uitgefaseerd. Door de verschuiving naar snellere verbindingen wordt alarmering volledig IP-gebaseerd, waardoor nieuwe kansen ontstaan waarbij apparaten en systemen aan elkaar worden gekoppeld. Een alarmeringssysteem wordt steeds vaker onderdeel van één totaalsysteem waar op basis van het soort calamiteit er automatisch een gewenste handeling plaatsvindt. Bijvoorbeeld het versturen van een noodsignaal naar de smartphone van de sleutelhouder. De klant werkt met apps en kan zelf bloktijden instellen en op afstand het alarm aan- en uitzetten. Allemaal zonder tussenkomst van de alarminstallateur of PAC (Particuliere Alarm Centrale).

Deze nieuwe dienstverlening is allemaal op basis van IP. Wie gaat de klant dan kiezen? Het bedrijf wat de alarminstallatie heeft geleverd of het bedrijf die haar roots heeft in internettoepassingen? Het betekent in ieder geval dat een verdiepingsslag in digitale kennis noodzakelijk is. Juist daar zien wij een uitgelezen kans om met elkaar samen te werken.

Geen alarm voor de alarminstallateur!

Dat is het goede nieuws. Dat digitale alarmeringen de norm worden betekent niet dat het perse noodzakelijk is om als alarminstallateur alle kennis van IT en ICT te hebben. Daarvoor gaan de technologische ontwikkelingen nu eenmaal te snel. Samenwerken is slimmer, waardoor je zelf met IT en ICT kennis kunt groeien en toch het centrale aanspreekpunt voor klanten bent en blijft op het gebied van totale veiligheid. Daar helpen we graag bij.

Samenwerken door het aanbieden van een 247Control Center

Voor alarminstallateurs bieden we een compleet 247Control Center welke zij voor hun eigen klanten kunnen inzetten. We waarborgen 24 uur per dag, 7 dagen in de week de fysieke en digitale beveiliging, monitoren en troubleshooten de internetverbinding en bewaken slimme IoT-toepassingen van de klant. Steeds meer apparaten worden immers met het internet verbonden, voorzien van sensoren en kunnen daarmee een alarm uitzenden. Bijvoorbeeld ook als er onderhoud nodig is.

Het 247Control Center is geregistreerd onder PAC-nummer 141 en gecertificeerd volgens de Europese norm NEN-EN 50518.

De innovatieve alarmcentrale in de Cloud?

Wil je daar als alarminstallateur meer over weten, neem dan hier contact met ons op. We helpen je met het opzetten van een moderne totaaloplossing, zodat je enerzijds mee kunt blijven groeien in steeds sneller veranderende tijden en anderzijds kunt blijven doen waar je al jarenlang goed in bent.