Loading website
Samen verbinden.

Nieuw personeel vinden is in een aantal branches een grote uitdaging geworden. In de horeca moeten restaurants zelfs sluiten omdat goede koks en bedienend personeel met ervaring ontbreken. In de auto- en motorbranch zijn nauwelijks nog monteurs te vinden die het leuk vinden om te sleutelen. En als het gaat om bouwen of schilderen wordt personeel vanuit het buitenland ingezet. Hoe zit het met de alarmeringsbranche?

Op zoek naar handen!

De grote gemene deler van personeelstekort is dat het vooral voorkomt bij banen waar je met je handen moet werken. Monteren, installeren, bouwen, sleutelen, schilderen, bedienen of koken zijn letterlijk werkwoorden die helaas minder in trek zijn. Dat betekent ook voor de alarminstallateur dat het vinden van goed en vooral blijvend personeel niet eenvoudig is. Als je het als alarminstallateur razend druk hebt zit je met een behoorlijke uitdaging; je bent tijdens jouw drukke werkzaamheden aan het zoeken naar een speld in een hooiberg. Als je groei wilt doormaken, en de extra handen er niet blijken te zijn, zal je met minder mensen meer moeten doen.

Installeren kan anders en 50% efficiënter

Wat zou er gebeuren als blijkt dat je mogelijk onnodig aan het zoeken bent? Natuurlijk lijkt het logisch om extra personeel aan te trekken, maar er is een andere oplossing. Het alternatief is om jouw eigen werk eenvoudiger, gemakkelijker en efficiënter te maken. Dat doen we door zo’n 50% van de tijd te besparen op de traditionele manier van installeren en beheren van alarmsystemen. Mocht je groei doormaken dan houd je in ieder geval tijd over om toch extra handen te vinden.

Apps als oplossing

De installateurs app van RoutIT maakt de installatie eenvoudig omdat het aanmeldproces bij de meldkamer geautomatiseerd is. Daardoor kan één monteur, in plaats van de gebruikelijke twee, de gehele oplevering verrichten. Maar het biedt je nog meer voordelen. Wanneer je wel extra handen nodig hebt dan is langdurige branche ervaring hiervoor niet nodig. Je kunt daardoor op zoek gaan naar mensen die in eerste instantie mogelijk niet leken te voldoen aan de vereiste kwalificaties. Daarnaast zullen jouw klanten een dergelijke moderne alarmapplicatie waarderen.

Wil je alles weten en minder afhankelijk worden van het personeelstekort in de alarmeringsbranche?

Klik hier om te ervaren hoe het vakgebied van de alarminstallateur voor jezelf en klanten aantrekkelijker wordt.