Loading website
Samen verbinden.

De digitalisering zorgt voor ingrijpende veranderingen in allerlei branches, ook als je alarminstallateur bent. We schreven al eerder in deze blog dat het in dit vakgebied steeds meer gaat over het begrijpen van IP gerelateerde dienstverlening. Maar hoe verkrijg je zelf kennis en blijf je ook up-to-date? Deze 5 tips helpen je daarbij.

Tip 1: Blokkeer tijd in je agenda

Het klinkt vanzelfsprekend, maar soms komt het er niet van. Vanwege drukke dagelijkse werkzaamheden bij klanten vergeet je mogelijk voldoende te investeren in eigen kennisontwikkeling. Toch is bijblijven belangrijk omdat het vakgebied van alarmering een steeds grotere IT component heeft. En binnen de IT is het al jarenlang bekend dat je alleen verder komt als je bereid bent om continu te leren. Maak daarom wekelijks of maandelijks een blok vrij in je agenda.

Tip 2: Lees vakbladen

Je kunt natuurlijk aanvullende opleidingen volgen, maar het interessante van de digitale tijd is dat er allerlei manieren zijn om kennis tot je te nemen. Denk daarbij aan online bladen zoals managementblad Beveiliging of vakbladen waar je een abonnement voor af kunt sluiten zoals bijvoorbeeld Security Management. Lees ze tijdens de geblokkeerde tijd of gewoon even een half uurtje in het weekend.

Tip 3: Zorg voor vaker klantcontact

We leven in een tijd waarbij het draait om zaken als klantbeleving, gemak (apps), eenvoud en snellere veranderingen. Dat betekent ook dat klanten al enkele maanden na levering plotseling andere wensen kunnen hebben. Vaker klantcontact na installatie zorgt ervoor dat je tussentijds nieuwe kansen spot en kunt bepalen welke kennis je nodig hebt om vanuit klantvragen up-to-date te blijven.

Tip 4: Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Je kunt zelf telkens op zoek gaan, maar er ook voor kiezen om wekelijks of maandelijks interessante artikelen in je e-mail te krijgen. Bijvoorbeeld door Lid te worden van de RoutIT nieuwsbrief Next, rechts onderaan deze link.

Tip 5: Volg trainingen op het gebied van connectivity

Voor alarminstallateurs die RoutIT partner zijn organiseren we Connectivity Basics trainingen, waarbij je alles leert wat er nodig is voor alarmdoormeldingen via IP. Vragen die onder andere behandeld worden zijn: Wat komt er kijken bij het realiseren van een internetverbinding? Hoe is een lokaal netwerk opgebouwd? Hoe stel je apparaten in zodat ze via het internet kunnen communiceren met een meldkamer. Hoe zet je eventueel een poort open zodat een apparaat van buitenaf te bereiken is? Hoe doe je dit veilig? Aan het eind van de training ben je in staat om een internetverbinding op te leveren. Een gesprek rondom de internetverbinding van jou klant zal daarnaast ook soepeler verlopen.

Wat ga jij doen om bij te blijven? Ervaringen of andere tips stellen we enorm op prijs.